CampecheIn 1999 is Campeche aan de Unesco World Heritage Sites lijst toegevoegd. De inwoners van Campeche zijn hier met recht trots op en doen hun uiterste om de koloniale sfeer van Campeche te behouden. Campeche was ooit volledig omringd door een muur. Slechts twee delen van de muur staan tegenwoordig nog overeind en zeven torens zijn bewaard gebleven.

Campeche was ooit een handelsdorp van de Maya onder het bewind van Moch-Couoh. In 1517 bereikte een Spaanse expeditie de stad. Omdat de Spanjaarden weigerden de stad te verlaten, zijn ze door Moch-Couoh en zijn mannen gedood. Pas na de dood van Moch-Couoh wisten de Spanjaarden een deel van de regio in handen te houden. Ze bouwden een nederzetting die Villa de San Fransisco de Campeche genoemd werd. De nederzetting groeide uit tot een welvarende stad en groeide uit tot de belangrijkste haven van de Yucatán Peninsula. De muur werd rondom de stad gebouwd om piraten op afstand te houden. De bouw van de muur heeft 18 jaar geduurd.

Monumenten

De belangrijkste historische bezichtigingen zijn binnen stadsmuren gelegen en kunnen eenvoudig te voet bereikt worden. Het hoofdplein van Campeche, Parque Principal in het centrum van de stad, is een perfect plek om iets te drinken of uit te rusten. Aan de Parque Principal ligt de Catedral de la Concepción Inmaculada. De bouw hiervan heeft geduurd van 1650 tot 1850. Puerta de Tierra, a stenen fort gebouwd in 1732, is grotendeels intact gebleven. Het fort bevast een klein museum. De kleurrijke kerk Ex-Templo de San José is in 1756 gebouwd door jezuïeten.

Musea

In het oude stadscentrum vind je in Baluarte de Nuestra Señora de la Soledad het Museo de Estelas Maya waar een verzameling zwaar beschadigde Maya artefacten te bezichtigen is. Het 18e-eeuwse Centro Cultural Casa Número geeft een idee hoe de rijken van Campeche ooit hebben geleefd. Baluarte de San Carlos bevat het Museo de la Ciudad en het dak geeft een fantastisch uitzicht over de stad.

Comments powered by CComment