CaracolCaracol is gelegen in de jungle van het Nationale Park Chiquibul in Belize op drie uur rijden vanaf San Ignacio. Caracol is de grootste Maya site in Belize. Er zijn restanten gevonden van een intern wegennet met een totale lengte van 60 kilometer. Op het hoogtepunt had Caracol een bevolking van meer dan 150.000, meer dan de helft van het huidige Belize.

Caracol bloeide op na een serie oorlogen met Tikal en Naranjo in de Klassieke periode. Voor deze tijd leefde er slechts een klein aantal mensen in Caracol. Archeologen geloven dat Lord Water in 560 n.Chr. Tikal heeft verslagen en Naranjo in 556 n.Chr. Caracol is herontdekt in 1938 door een lokale houthakker.

Bij de ingang van het park vind je vaak voldoende gidsen die je gratis de site kunnen laten zijn.

Monumenten

Er leiden verschillende paden door Caracal maar Plazas A en B zijn het best gerestaureerd en daarom met name de moeite waard. Het meest indrukwekkende gebouw is Canaa in Plaza B. Met een hoogte van 43m is Canaa het hoogste gebouw van Belize. Het was voltooid in 800 n.Chr. Canaa biedt een fantastisch uitzicht op Caracal en de eindeloze jungle.

Één van de oudste gebouwen van Caracol is de Temple of the Wooden Lintel in Plaza A. Het nette ball court bevat een gedenkteken voor Caracols vermeende overwinning of Tikal. Nabij vind je de Central Acropolos waar de elite ooit heeft gewoond. Hier is een tombe met de overblijfsellen van 4 mensen gevonden.

Comments powered by CComment