TulumGelegen op het Mexicaanse schiereiland Yucatan op 130 kilometer ten zuiden van Cancun is het kleine maar pittoreske Tulum. De 15 meter hoge kliffen waarop Tulum is gebouwd stijgen uit boven de helderblauwe Caribische zee in de Riviera Maya en het witte zand. Nabij Tulum ligt het snelgroeiende dorp Tulum Pueblo en de opgravingen van Xelha. Tulum is Maya voor Muur. 

Tulum was een handelscentrum voor de Maya. Hier kwamen land- en zeeroutes bijeen en werd mogelijk zelfs handel gedreven met de binnenlanden van Guatemala. 

Monumenten

Tulum wordt aan drie kanten door een vijf meter hoge muur omringd. Door de ingang in de muur kom je als eerste bij het recentelijk bezweken Casa de Chultun. Direct hierachter ligt de Templo de los Frescos. Op het hoogst gelegen punt van Tulum staat El Castillo vanaf waar je een schitterend uitzicht hebt op Tulum om omgeving. Volgens archeologen heeft het gediend als tempel of vuurtoren. Links van El Castillo is de Templo del Dios Descendente. Rechts de Templo de la Serie Inicial. Naast het witte strand van Tulum staat een klein gebouw; Templo del Viento, oftewel tempel van de wind.

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

 

Comments powered by CComment