CancunCancun is ooit met behulp van een computer uitgekozen om de nieuwe grote badplaats van Mexico te worden. De computer kwam uit op een klein stadje aan het strand dat is omgebouwd tot een groot toeristisch centrum. 

In de downtown area is niets meer van een Mexicaanse stad te herkennen. Cancun is vooral gericht op Amerikanen: erg duur, veel shopping malls en opdringerige verkopers. Vermijden als het kan! 

Playa del Carmen is een veel vriendelijker stadje voor diegenen die nog een paar dagen strand zoeken na het reizen. Duikers kunnen het beste richting Cozumel vertrekken. De duiklocaties zijn hiervandaan het beste bereikbaar. 

Hoewel het eiland inmiddels erg toeristisch is, is Isla Cozumel, met de spectaculaire rotsen, grotten en koraalriffen, de beste badplaats voor duikers. In de wat minder populaire duiklocaties rond het eiland maak je ook kans om dolfijnen te zien. 

Isla Cozumel was ooit een belangrijk handelscentrum voor de Maya. Van deze cultuur op het eiland is echter niets overgebleven; de ruines zijn grotendeels door de Amerikanen vernield tijdens de Tweede Wereldoorlog om plaats te maken voor een vliegveld.

Comments powered by CComment