Lago AtitlanOp ongeveer 120 kilometer vanaf de hoofdstad ligt Lago Atitlan omringt door drie vulkanen (San Pedro, Toliman en Atitlan) en kleine dorpjes. Panajachel is het meest toeristische plaatsje aan Lago Atitlan. Vanaf Panajachel heb je een schitterend uitzicht op het meer en de vulkanen en het is de perfecte uitvalsbasis om de vulkanen, de dorpjes of de markt in Chichicastenengo te bezoeken. De stad zelf bestaat voornamelijk uit hotels, restaurants en souvenirshops. 

De bevolking bestaat voor een groot deel uit hippies die in de jaren 60 en 70 vanuit alle wereldhoeken in Panajachel zijn neergestreken. De kleinere dorpjes rondom Atitlan, San Pedro La Laguna, Santiago Atitlan, Santa Cararna Palopo en San Antonio Palopo zijn beroemd om de kledingwevers en de traditionele klederdracht. Ieder dorp heeft een eigen klederdracht. 

Panajachel is opgericht door de Spanjaarden. Na een bloedige veldslag tussen de Spanjaarden en de Tzutuhils werd hier een kerk opgericht van waaruit het katholicisme onder de indianen verspreid werd. De oorspronkelijke kerk bestaat nog altijd.

Markten

Iedere donderdag en zondag is er een grote markt in Chichicastenengo. Duizenden Maya's en vele toeristen bezoeken deze grootste markt van Centraal Amerika om dieren, bloemen, souvenirs of een van de vele andere bijzondere producten te kopen. Op de trappen van de 400 jaar oude St. Thomas kerk stellen handelaren hun waar tentoon, wordt wierook verbrand en wordt voedsel geofferd aan de Maya god van de aarde. Iedere traptrede vertegenwoordigt een maand in de Maya kalender. De Maya kalender heeft 18 maanden van 20 dagen. 

Bussen vertrekken regelmatig van Panajachel voor een 1,5 uur durende rit naar Chichicastenengo ("Chichi"). Probeer je bezoek aan de markt bij voorkeur te plannen op een zondag. Op deze dag is de markt groter en drukker.

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Comments powered by CComment